Asbestin ja haitta-aineiden purkutyöt

Asbesti ja haitta-aineet rakentamisessa

Asbestia käytettiin Suomessa rakentamisessa 1990-luvulle saakka. Erityisen yleistä asbestin käyttö oli 1960-70-luvuilla ja saneerausten yhteydessä sitä tuleekin usein vastaan. Asbestipitoista materiaalia esiintyy useimmiten kylpyhuoneissa ja muissa märkätiloissa, kellarien putkieristeissä, lattiatasoitteissa, julkisivulevyissä ja huopakatteissa. 

Asbesti on terveydelle haitallinen materiaali ja asbestinpurku on luvanvaraista toimintaa, joka vaatii erityistä ammattitaitoa. Oikeita asbestin purkutyömenetelmiä käyttämällä varmistetaan purettavan tilan turvallisuus saneeraustyön aikana sekä jatkokäyttöä ajatellen.

Asbestin käyttö rakennusmateriaalina kiellettiin Suomessa vuonna 1994 ja kaikissa ennen sitä valmistuneissa rakennuksissa on suoritettava haitta-ainekartoitus ennen asbestipurkutöiden aloittamista. Myös muiden vaarallisten aineiden (mm. kreosootti, PAH- ja PCB-yhdisteet, lyijy, raskasmetallit) esiintyminen rakennuksessa on selvitettävä haitta-ainekartoituksessa saneeraustöiden suunnitteluvaiheessa. 

Laadukas ja turvallinen asbesti- ja haitta-ainetyö muodostuu sertifioidun AHA-asiantuntijan toteuttamasta haitta-ainekartoituksesta, akkreditoidun laboratorion tekemistä analyyseistä, ammattitaitoisesta asbestipurkutyöstä sekä tilan jatkokäytön turvallisuuden osoittavasta näytteenotosta ja katselmuksesta.

Asbesti- ja haitta-ainetyöt
Asbesti- ja haitta-ainetyöt

press to zoom
Linjasaneerausten purkutyöt
Linjasaneerausten purkutyöt

press to zoom
Asbestityöt linjasaneerauksissa
Asbestityöt linjasaneerauksissa

press to zoom
Asbesti- ja haitta-ainetyöt
Asbesti- ja haitta-ainetyöt

press to zoom
1/4

Asbestipurku edellyttää ammattitaitoa

Aluehallintovirasto on myöntänyt M.R. Partners Oy:lle asbestipurkutyöluvan.

Toteutamme haitta-aine- ja asbestipurun aina turvallisesti ja luotettavasti. Käyttämällä asiantuntevaa purku-urakoitsijaa projektissasi minimoit altistumisriskin asbestille tai muille haitta-aineille.

 

Kauttamme purkutyöt vaatiiviin kohteisiin:

  • Asbestipurkukohteet

  • Kreosoottikohteet

  • Homepurkutyöt

Tietoa asbestista ja sen turvallisesta poistamisesta

Tutustu muihin palveluihimme:

> Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

> Linjasaneerausten purkutyöt

> Toimitilojen purkutyöt