ASBESTIN JA HAITTA-AINEIDEN PURKUTYÖT

ASBESTI JA HAITTA-AINEET RAKENTAMISESSA

Asbestia käytettiin Suomessa rakentamisessa 1990-luvulle saakka. Erityisen yleistä asbestin käyttö oli 1960-70-luvuilla ja saneerausten yhteydessä sitä tuleekin usein vastaan. Asbestipitoista materiaalia esiintyy useimmiten kylpyhuoneissa ja muissa märkätiloissa, kellarien putkieristeissä, lattiatasoitteissa, julkisivulevyissä ja huopakatteissa. 

Asbesti on terveydelle haitallinen materiaali ja sen purkaminen on luvanvaraista toimintaa, joka vaatii erityistä ammattitaitoa. Oikeita purkutyömenetelmiä käyttämällä varmistetaan purettavan tilan turvallisuus saneeraustyön aikana sekä jatkokäyttöä ajatellen.

Asbestin käyttö rakennusmateriaalina kiellettiin Suomessa vuonna 1994 ja kaikissa ennen sitä valmistuneissa rakennuksissa on suoritettava haitta-ainekartoitus ennen purkutöiden aloittamista. Myös muiden vaarallisten aineiden (mm. kreosootti, PAH- ja PCB-yhdisteet, lyijy, raskasmetallit) esiintyminen rakennuksessa on selvitettävä haitta-ainekartoituksessa saneeraustöiden suunnitteluvaiheessa. 

Laadukas ja turvallinen asbesti- ja haitta-ainetyö muodostuu sertifioidun AHA-asiantuntijan toteuttamasta haitta-ainekartoituksesta, akkreditoidun laboratorion tekemistä analyyseistä, ammattitaitoisesta purkutyöstä sekä tilan jatkokäytön turvallisuuden osoittavasta näytteenotosta ja katselmuksesta.

ASBESTIPURKU EDELLYTTÄÄ AMMATTITAITOA

Aluehallintovirasto on myöntänyt M.R. Partners Oy:lle asbestipurkutyöluvan.

Toteutamme asbesti- ja muut haitta-ainepurkutyöt aina turvallisesti ja luotettavasti. Käyttämällä asiantuntevaa purku-urakoitsijaa projektissasi minimoit altistumisriskin asbestille tai muille haitta-aineille.

 

Kauttamme purkutyöt vaatiiviin kohteisiin:

  • Asbestipurkukohteet

  • Kreosoottikohteet

  • Homepurkutyöt

Etenkin linjasaneeraushankkeiden yhteydessä löydetään usein asbestia ja muita haitta-aineita. 

Katso vinkit linjasaneerausta suunnittelevalle tästä.

Tutustu muihin palveluihimme:

> Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

> Linjasaneerausten purkutyöt

> Toimitilojen purkutyöt

M.R. Partners Oy

Olemme vuonna 2009 perustettu saneeraus- ja haitta-ainepurkutöihin erikoistunut yritys.

Tarjoamme kaikki alan palvelut turvallisesti, ammattitaidolla, siististi ja aikataulussa.

Yhteystiedot

M.R. Partners Oy 

Rajamaankaari 19, halli 8

02970 Espoo

020 128 0280 | info@mrpartners.fi 

  • Facebook

©2020 M.R. Partners Oy

Asbestityöt linjasaneerauksissa