top of page

Asbestipurku ja muut haitta-ainetyöt

Asbestipurku edellyttää ammattitaitoa

Asbestipurku on luvanvaraista työtä ja edellyttää tekijältään erityistä huolellisuutta ja ammattitaitoa.

 

Asbestipurku tulee suorittaa oikeita menetelmiä ja asbestipurkamiseen tarkoitettuja työkaluja ja laitteita käyttäen, jotta purettavan tilan jatkokäytön turvallisuus varmistetaan.

Me toteutamme asbestin ja muiden haitta-aineiden purkutyöt aina turvallisuudesta tinkimättä, satojen kohteiden kokemuksella. Toimimme pääasiassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella sekä muualla Uudellamaalla. Pyydä tarjous tai ota meihin yhteyttä.

Valtuutettua asbestipurkua vuosien kokemuksella

M.R. Partners Oy on aluehallintoviraston valtuuttama asbestipurku-urakoitsija. 

Asbestia saa purkaa ainoastaan asbestipurkutyöhön valtuutetut toimijat. Lupaviranomainen (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto) ylläpitää asbestipurkutyöluparekisteriä, josta voi helposti tarkistaa ne yritykset tai henkilöt, joille on myönnetty asbestipurkutyölupa.

 

Turvallinen asbestityö muodostuu sertifioidun AHA-asiantuntijan toteuttamasta haitta-ainekartoituksesta, akkreditoidun laboratorion tekemistä analyyseistä, ammattitaitoisesta asbestipurkutyöstä sekä tilan jatkokäytön turvallisuuden osoittavasta näytteenotosta.

Mitä asbestityön tilaajan tulee tietää asbestin purkamisesta?

Valitsemalla vastuullisen toimijan asbestipurkutyön toteuttajaksi, varmistat, että asbestin purkaminen tehdään turvallisesti ja asianmukaisilla menetelmillä.

Kokosimme yhteen kaiken mitä jokaisen rakentajan, isännöitsijän, kiinteistönhuoltajan ja asukkaan tulee tietää asbestista ja sen purkamisesta.

Mitä asbesti on ja missä sitä on käytetty

Asbesti on syöpää aiheuttava kemiallinen altiste, jonka käyttö kiellettiin Suomessa vuonna 1994.

 

Asbestia löytyy kaikenlaisista saneerauskohteista, aina kotitalouksista (omakotitalot, rivitalot, kerrostalot), julkisiin kiinteistöihin ja teollisuusrakennuksiin.

Aiempina vuosikymmeninä asbestia käytettiin hyvin yleisesti eri rakennusmateriaaleissa johtuen sen monista rakentamisen kannalta hyvistä ominaisuuksista.

Asbestipitoista materiaalia esiintyy useimmiten kylpyhuoneissa ja muissa märkätiloissa, kellarien putkieristeissä, lattiatasoitteissa, julkisivulevyissä ja huopakatteissa.

Asbestiperäiset sairaudet aiheuttavat yhä satoja sairastumisia ja kuolemia vuosittain. Asbestipölylle altistuminen kasvattaa riskiä sairastua mm. asbestoosiin, keuhkosyöpään ja kurkunpääsyöpään.

Asbestipurku Helsinki Espoo Vantaa.jpg

Asbesti on aina otettava huomioon vanhan kiinteistön remontointia suunniteltaessa ja kohteessa tulee teettää haitta-ainekartoitus ennen purkutöiden aloitusta. Erityisen yleistä asbestin käyttö oli 1960-70-luvuilla ja sen ajan rakennuksista sitä löytyy käytännössä aina.

Lue lisää asbestista: 10 kysymystä asbestista ja sen purkamisesta 

Hyödyllistä tietoa asbestista löytyy myös Työsuojeluhallinnon ja Työterveyslaitoksen verkkosivuilta.

Muiden haitta-aineiden purkutyöt 

Asbestin ohella vanhoisssa rakennuksissa on usein myös muita terveydelle haitallisia aineita. Asbestin poiston lisäksi toteutamme myös muiden haitta-aineiden purkutyöt:
 

  • kreosootti

  • home

  • PAH- ja PCB-yhdisteet

  • lyijy

  • raskasmetallit

 

Jos suunnittelet remonttia, ja epäilet, että kiinteistössäsi saattaa olla asbestia tai muita haitta-aineita, ole meihin yhteydessä ja kerromme miten asiassa kannattaa edetä.

Voit myös pyytää hinta-arvion purkutyöstä:

 


 

 

Tutustu muihin palveluihimme:

> Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

> Linjasaneerausten purkutyöt
> Muut purku- ja timanttityöt

bottom of page