top of page
  • mrpartners

Purkujätteiden kierrätysaste hyvällä tasolla

Viime vuoden lopulla tuli voimaan uusi jäteasetus, joka velvoittaa aiempaa tehokkaampaan kierrätykseen.


Jäteasetuksen mukaan rakennus- ja purkujätteestä on hyödynnettävä vähintään 70% muutoin kuin energiana tai polttoaineena (ei koske kallio- tai maaperästä irrotettuja maa- ja kiviaineksia tai vaarallisia jätteitä).

purkujätteiden kierrätys

Vuoden 2021 jätetilastoista selviää, että M.R. Partnersin purkukohteissa syntyneiden jätteiden kierrätysaste on hyvällä tasolla ottaen huomioon erityisesti, että kierrätykseen kelpaamattomien vaarallisten jätteiden osuus on toiminnassamme melko suuri.

Viime vuoden tilastot näet tästä:

Jäteraportti 2021
.pdf
Lataa PDF • 331KB

Oikeanlaisella jätteiden käsittelyllä monia hyötyjä

Jätteiden lajittelu ja kierrätys työmailla vaikuttaa myönteisellä tavalla ympäristöön ja vähentää työmailla syntyviä jätekustannuksia.


M.R. Partnersilla opastamme työntekijöitämme jätteiden kierrättämisessä. Tavoitteemme on, että kaikki työstämme syntyneet jätteet lajitellaan oikein. Näin varmistetaan, että mahdollisimman suuri osuus hyötykäyttöön kelpaavasta jätteestä päätyy kierrätykseen.

asbestijäte

Asbestijätteiden käsittelyssä turvallisuus on ykkösprioriteetti. Meillä käytäntönä on, että kaikki asbestijäte tuplasäkitetään. Näin varmistetaan, ettei asbestipöly missään vaiheessa pääse leviämään ja aiheuta altistumisia. Säkit merkitään asbestiteipillä ja viedään säilytykseen asbestijätteelle tarkoitetulle kannelliselle lavalle. Työmaalta asbestijäte kuljetetaan loppusijoituspaikkaan.


Jätteiden kuljetuksissa yhteistyökumppanimme on Vaihtolavacom.


댓글


bottom of page